Ki kicsoda?

(Feltöltés alatt)

Watchman Neehttps://www.c-f-p.com/About_Watchman_Nee_s/1825.htm

Watchman Nee 1903-ban született Santouban, Kínában, édesanyja imádságára válaszul. Az anya, mivel már két lánya született, úgy imádkozott, hogy ha Isten ad neki egy fiút, azt vissza fogja adni Istennek. Ahogy a fiú növekedett, nagyon ígéretesnek bizonyult mindenben, kivéve, hogy a szellemi dolgok egyáltalán nem érdekelték. Tizenhét éves korában találkozott csak az Úrral. Akkor már tudta, hogy el kell fogadnia Jézus Krisztust Megváltójának, de küzdött azzal, hogy átadja az életét az Úrnak. Krisztus szeretete végül győzedelmeskedett fölötte, és átengedte magát Krisztusnak. Ez 1920. április 29-én történt. Olyannyira szerette Isten Igéjét, hogy szinte szünet nélkül tanulmányozta, így rövid idő alatt az egész Bibliát többször elolvasta. Bizonyságot kezdett tenni iskolatársainak Krisztusról, amivel hamar kiérdemelte „a prédikátor” becenevet. Az Ige kutatása közben (néhány más hívővel együtt) felfedezte „a Krisztus iránti egyszerűséget és tisztaságot”. Eltökélte, hogy határozottan követi Isten Igéjét, és semmi mást, csakis az Igét.

1927-ben megkezdte Sanghajban élete munkásságát, ahol lehetősége volt gyakorlatba ültetni azt a látást, melyet az Úr megmutatott neki az Igében. Megértette, hogy Isten örökkévaló célja nem más, mint Krisztus és az Ő gyülekezete. A Szent Szellem hatalmas munkálkodása és Isten szolgájának hűséges igeszolgálata révén ez a tanúbizonyság egész Kínában szétterjedt.

1949-ben a kommunisták ragadták magukhoz a hatalmat Kínában. Tudta, hogy mi vár rá otthon, mégis komoly felelősséget érzett Isten és az Ő gyülekezete iránt, ezért visszatért Kínába Hong Kongból 1950-ben. 1952-ben letartóztatták és bebörtönözték. Később kémkedés hamis vádja miatt húsz évre ítélték. A börtönben csak azokat a feladatokat végezhette, melyekkel a börtönhatóság megbízta. Büntetése letelte után nem engedték szabadon, hanem hamarosan jött a hír, hogy elhunyt, az Úrhoz való hűségét végig megőrizve.

Bővebb életrajza: Watchman_Nee_elete

Stephen Kaunghttps://www.c-f-p.com/About_Stephen_Kaung_s/1854.htm

Stephen Kaung 1915-ben született Kínában. Fiatalon Krisztushoz tért. Az 1930-as évek elején találkozott Watchman Nee-vel, akinek munkatársa lett az Úr munkájában. 1952-ben az Egyesült Államokba költözött, ahol tovább folytatta Krisztus hirdetésének szolgálatát az Úr népének szerte a világon, valamint Watchman Nee üzeneteinek angolra fordítását és kiadását. Ma, századik életévén túl, továbbra is komoly bátorítás a szenteknek, bárhol is szolgál, bemutatva, hogy „élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus”.

T. Austin-Sparks: (angol nyelven) https://www.austin-sparks.net/english/000533.html

Kit Mays:  Kit_Mays_bizonysagtetele_a_megtereserol_2021_aug_17