Saját magunknak élünk vagy Krisztusnak? – Lance Lambert

Az alábbi videóban Lance Lambert arról beszél, hogy az Úr célja, hogy valóságosan megtapasztaljuk a feltámadás erejét az életünkben azokkal a gyümölcsökkel, amelyek ebből a feltámadott életből fakadnak. Ehhez azonban át kell mennünk a halálon, az énünk halálán, mert ha nem, az tönkretesz bennünket, tönkreteszi a családi életünket, a gyülekezeti életünket. Ha az énünk nincs megfeszítve, megmaradunk megtért hívőknek, de nem lesz semmi fejlődés, növekedés a szellemi életünkben, és nem fogjuk tudni követni az Urat. A mérhetetlen teljesség, a szellemi áldások gazdagsága pedig csak puszta tanítás marad.

5 gondolat “Saját magunknak élünk vagy Krisztusnak? – Lance Lambert” bejegyzéshez

 1. Vörös Éva 2017-05-13 / 4:50 du.

  Kedves Zsuzsa!Megköszönöm munkádat,ami sok örömöt,és segítséget jelent mindannyiunknak.
  A Lance Lambert videók nagyon tetszenek,de sajnos nem tudom letölteni,és kiírni lemezre,mert a magyar felirat nélkül lehet letölteni.Ezt a felíratozást lehet-e más módszerrel megszerkeszteni,
  vagy a felirattal együtt letölteni?

  Kedvelés

  • keryzsuzsanna 2017-05-13 / 6:43 du.

   Kedves Éva, nagyon köszönöm a visszajelzést, és nagy öröm nekem is, ha más is épülhet ezekből a szolgálatokból.
   Én lementettem a videók feliratfájljait (.sbv a kiterjesztésük), nagyon szívesen elküldöm emailben, azután ezt valahogyan biztos össze lehet passzintani a DVD-író programban a videóval (pl. feliratok hozzáadása / add subtitles menüpontot tudok elképzelni erre).

   Kedvelés

   • Vörös Éva 2017-05-14 / 6:17 de.

    Megköszönném,ha elküldenéd mind a két videó linkjét,hátha sikerülne letölteni a magyar felirattal együtt.Nagyon örülök a blogodnak,mert a rálátásod az igazságra,megegyezik az enyémmel.
    Sajnálom,hogy nem csatlakozhatom hozzátok,mert messze lakunk egymástól.Bárcsak itt Szegeden találkozhatnák ilyen emberekkel,mint Te vagy.A Te hited melyik irányvonalat képviseli?

    Kedvelik 1 személy

    • keryzsuzsanna 2017-05-14 / 6:48 de.

     Nagyon szívesen elküldöm, az emailcímedet látom a blog admin-felületén, mindjárt elküldöm arra.
     De örülök neki, hogy hasonlóan látjuk a hit dolgait!
     Próbálok valahogy jól megválaszolni erre a kérdésre, hogy melyik irányvonalat képviseli a hitem. Mert igazából szeretném azt gondolni, hogy semelyiket 🙂 Eredetileg református háttérből jövök, azután az evangéliumi-protestáns irány lelkes szószólója voltam (az Ige és az igazság (amit én annak véltem) mindenek fölött), aztán az Úr megkönyörült a törvényeskedő, kemény szívemen, és elkezdte meglágyítani, hogy jobban megismerjem Őt. Ne csak a tanítást Róla, hanem Őt Magát. A feltámadott életet a gyakorlatban. Az Ő szeretetét, ami minden emberre kiárad.
     Ehhez azonban el kellett szakadnom a szívemben is és a gyakorlatban is a külsőségektől, azoktól az emberi dolgoktól (pl. hagyomány, felekezeti tanítások), amelyek elválasztják egymástól a testvéreket, és amelyek akadályozzák a növekedést az Úrban.
     Az Úr pedig összehozott olyan testvérekkel, akik szintén ezen az úton járnak, csak sokkal előrébb, és rajtuk keresztül megismertem itt a viszonylagos közelemben olyanokat, akik szintén errefelé keresgélnek, szóval már együtt keresgélünk 🙂
     Az Úr gondolata alapvetően az, hogy ott, azon a lakóhelyen, ahová Ő helyezett minket, ott ábrázoljuk ki testületileg Krisztust, és nekem az a tapasztalatom, hogy ha ez a vágy van a szívünkben, akkor az Úr előbb-utóbb ad olyan testvéreket, akikkel így közösségben lehetünk. Ha egyet vagy kettőt, akkor annyit, nem a mennyiség a lényeg. (Jaj, mennyire bekorlátoz minket az az elgondolás is, hogy a gyülekezet = egyvalaki beszédet tart, a többiek pedig meghallgatják…)
     Hát ilyesmi 🙂 A többit majd emailben, mert a Te történetedre is kíváncsi vagyok! De ide is írhatod, ha mást is építenél vele.

     Kedvelés

    • kondorvajay 2017-10-13 / 11:57 de.

     Dicsoseg az Urnak mert en is ilyen szivvel vagyok Zsuzsa irant es ilyen vagyakozas van a szivemben es ennek is kell lennie higy Krisztusban ilyen szivvel legyen mindenki mindenki irant. (Szemelyvalogatas nelkul)

     Udvozletem kuldom Eva Testverno.

     Monika Szentendrerol

     Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s