Gyenge ma a gyülekezetek szellemi ereje?

"Bátorítsuk egymást, mivel közeledik az a nap"

Richard Jacobson


Ebben az epizódban a test építéséről szeretnék beszélni.

Amikor a templomba/gyülekezetbe járók megtudják, hogy én már nem járok intézményesített egyházba/gyülekezetbe, néha megkérdezik tőlem, hogy akkor hogy jutok szellemi táplálékhoz. Őszintén szólva, ezen a kérdésen mindig meglepődöm. Ha valaki azt mondaná nekem, hogy nem akarnak többé állandóan étteremben enni, nem kérdezném meg tőlük, hogy „de akkor hogy fogtok vacsorázni?”

Az az elgondolás, hogy mi, akik gyülekezeti programon kívül gyakoroljuk a közösséget, nem juthatunk szellemi táplálékhoz, teljesen zavaros. Az igazi kérdés az, hogy ha a te gyülekezeted túl nagy ahhoz, hogy beférjen egy ház nappalijába, akkor hogyan van egyáltalán lehetőséged arra, hogy gyakorold papi elhívásod (szellemi értelemben) az istentiszteleti alkalmak alatt?

1Kor. 14:26 azt mondja, hogy amikor egybegyűltök – minden alkalommal, amikor mint gyülekezet összegyűltök – beleértve a vasárnap délelőtti alkalmat is – egyenként mindegyikőtöknek van éneke, tanítása, kijelentése, nyelve vagy magyarázata. Mindezeket úgy kell tenni, hogy Krisztus teste –…

View original post 282 további szó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s